Studio pracowni Di Vece Arquitectos

Zastosowaniefilters applied (delete)

Zastosowanie

filters applied (delete)
Specyfikacje technicznefilters applied (delete)

Specyfikacje techniczne

filters applied (delete)
0
znaleziono wyniki
ESTUDIO---GALERÍA-DI-VECE-ARQUITECTOS-Photos-Photographer---Cesar-Bejar-7-mobil

Położenie

Guadalajara, Meksyk

Studio pracowni Di Vece Arquitectos to projekt wykonany w całości przy użyciu produktów LEDS C4, oświetlających różne obszary tej przestrzeni roboczej. Projekt został nominowany do nagrody Building of the Year 2021 ArchDaily w kategorii Architektura Kultury.

Celem tego projektu oświetleniowego było stworzenie atmosfery odosobnienia w galerii, co miało wspierać stan twórczego spokoju. Doświadczenie rozpoczyna się w korytarzu zamkniętym betonowymi ścianami, który prowadzi na dziedziniec, do galerii sztuki i wreszcie do pomieszczeń roboczych.
Wśród wykorzystanych kolekcji znajduje się Infinite Pro, która dominuje nad dużą salą konferencyjną studia, z której widoczne są pozostałe przestrzenie robocze. Wykorzystano również kolekcję Atom w białym wykończeniu, co pozwala na dopasowanie do monochromatycznego charakteru korytarza.